Adana en iyi mekanlar, Kuzu İncik
Adana en iyi mekanlar denilince insanlar beklentilerini daima en yüksek seviyede tutuyor bunun nedeni ise Adana’nın turizmin kalbi ve gururu konumunda yer alması diyebiliriz. Dünyanın midesine bayram ettiren Adana’da en meşhur yiyeceklerin başında elbette kebap ve ciğer şiş gelmektedir.
Adana en iyi mekanlar
Adana en iyi mekanlar denilince insanlar beklentilerini daima en yüksek seviyede tutuyor bunun nedeni ise Adana’nın turizmin kalbi ve gururu konumunda yer alması diyebiliriz. Dünyanın midesine bayram ettiren Adana’da en meşhur yiyeceklerin başında elbette kebap ve ciğer şiş gelmektedir. Yapılan kebabın erkek koyun etinden kesilmesi ayrıca etin yavaş ve uygun koşullarda dinlendirilip marine edilmesi en kaliteli ve uygun baharatlar ile süslenmesi ve kızgın ızgara ateşinde harmanlanması yapılan kebabın en üst kalitede olması için vazgeçilmez koşullardır. Doğal olarak Adana’da en iyi mekanlar denilince akla her zaman etin en mükemmel haliyle işlenmesi beklenmektir. Bu lezzet sofralarınıza sadece mutfaktan değil kesilen koyunun ne yediği ile dahi ilgilidir. Yemyeşil doğada özgürce yemyeşil otlarla beslenen hayvanlar işinin ehli kesimhane ustalarının elince geçip kuru dinlendirme yöntemi ile bekletiliyor. Daha sonra restoranımızın birbirinden maharetli şeflerinin parmakları arasında işlenip güzelce marine edilip kızgın ızgara ateşinde ağır bir şekilde pişiriliyor. Ateşin pişirme sıcaklığı da en az etin lezzeti kadar önemli.