Adana en iyi mekanları - Adana lezzet festivali
Adana en iyi mekanları demek kendini dünyaya ispatlamış lezzetler demektir. Nedeni ise lezzet başkenti olan güzel Adana’mızın dünya çapında yemekleri ile ün salmasıdır. Adana lezzet festivali her yıl lezzet başkenti olan Adana’mızda düzenlenen yerel üretim ve yerel tüketimi desteklemek, yüzyıllardır süregelen lezzetlerini gerek kendi halkına gerek turistlere tanıtmak amacıyla düzenlenmiş bir etkinliktir.
Adana steak house
Adana steak house Adana’ya gidenlerin en çok karşılaşacağı işletmedir. Her şehrin ünlü olduğu bir ürün olmakla birlikte Adana et yemekleri ile özellikle de kebabıyla ünlüdür. Et ve tırnak gibi ayrılmaz bir bütündür Adana ve et. Adana söz konusu ise eğer gidenler mutlaka et yemeklerini en az bir kere tatmak isterler. Et restoranları çok fazladır fakat asıl mesele iyi bir et restoranı bulmaktır. Her şeyin kolayı çıktığı gibi artık gıda sektörü de işini kolay ve zahmetsiz yoldan para kazanma niyeti ile dolu olan insanlar tarafından kuşatıldı. Peki gerçek bir Adana steak house nasıl bulunur? Hangi şartlar aranmalıdır? Diye soracak olan olursa bu yazıyı sizler için hazırladık. Geniş araştırmalar neticesinde etin hikayesinin restoranda başlamadığını keşfettik ve et tek başına değil doğru baharatlar eşliğinde tadına tat kattığını gözlemledik. Öncelikle doğru eti nereden ve nasıl bulacağımızdan bahsedelim. İlk olarak doğru eti besi hayvanlarının yem ve ilaçla şişirilmeden doğada özgürce dolaşıp sağlıklı otlardan ve dağ suyundan tüketmesi ile bulabiliriz.
Sağlıklı koşullar altında yaşayan hayvanlar belirli bir vaziyete geldikten sonra usta kesimhanelere giderler. Burada kullanılan bıçağın dahi uygun olması çok önemlidir. Çünkü uygunsuz malzemeler ile kesilen et çok daha sert olur. Uygun bıçak, hijyenik ortam ve usta parmaklar ile kesim işi biten etler dinlenmek üzere buzhanelere giderler. Burada ağır ağır dinlenerek yumuşarlar. Himalaya tuzuna yatırılan hayvanlar pamuk gibi olur ve yeni adresi Fikr-et steak & kebap olur. Burada dağlarda yetişen özel taze baharatlar ile marine edilir ve belirli bir süre özümsemesi amacı ile bekletilmeye alınır. Bu işlemin devamında usta parmaklarımız olaya müdahale eder ve belirli bir süre bekletilen etler tekrar marine edilip meşe odununda ağır ağır pişmeye bırakılır. Et tek başına da lezzetlidir fakat uygun yöntemle pişirilirse parmak yedirtir. Adana steak house denilince akla ilk adres Fikr-et steak & kebap restoranları gelir. Bunun nedeni olarak sizlere şunu açıklayabiliriz. Kekiğimizin dağlarda yetişmiş olması bizim için önemlidir çünkü toprak çok önemlidir. Güneşte kurutulmasına ehemmiyet gösteririz çünkü sağlığınız bizim için azami değer arz ediyor. Yemeklerimizde Himalaya tuzu kullanırız çünkü organlar için en sağlıklı tuzun Himalaya tuzu olduğu ispatlanmış bir gerçektir. Kullandığımız her malzeme için adım adım emek işliyoruz çünkü işimize değer veriyoruz. Bizi üç nesildir Adana’nın bir numaralı steak house yapan da ilmek ilmek işlediğimiz emeğimiz olan işimize verdiğimiz değer ve elbette siz değerli misafirlerimize verdiğimiz ehemmiyettir.
Adana lezzet festivali
Adana lezzet festivali her yıl lezzet başkenti olan Adana’mızda düzenlenen yerel üretim ve yerel tüketimi desteklemek, yüzyıllardır süregelen lezzetlerini gerek kendi halkına gerek turistlere tanıtmak amacıyla düzenlenmiş bir etkinliktir. En uzak mesafenin 50 km olarak belirlendiği sınır dışında ürün getirilmesi yasak olan festivalde yerli üretim kullanmak oldukça önem arz emektedir. Kadın girişimcileri destekleyen bir yol izlemekle birlikte kullanılan her malzemenin geri dönüştürülebilir olmasına çok dikkat edilmektedir. Onlarca şefin tabak yarıştırdığı festivalde birçok farklı damak tadına sahip insanlar teker teker bu tabakları deneyimliyor. Fikr-et steak & kebap ailesi olarak beş yıldır bu festivallerde boy göstermekteyiz. Festivalin en çok tercih edilen lezzeti olma sebebimiz ise bu işi üç nesildir devam ettiren gizli lezzet tarifimiz ve elbette kalitemiz. Kullandığımız her malzeme taze ve yerli üretim olmakla birlikte yerli üretim ve yerli tüketim fikrini desteklemek adına elimizden gelen gayreti sergilemekteyiz.
Adana lezzet festivalinin yıldız tabağı olmak elbette kolay değil. Bu unvanın hakkını verebilmek adına gecemizi gündüzümüze katıp çalışıyoruz. Tarladan ve yayladan sofranıza midenize girecek her türlü gıdanın adım adım işlenmesini kontrol ediyoruz. Gelin bu buluşma yalnızda festivalde kalmasın. Adana’da bulunan iki şubemizde de sizleri ağırlamaktan onur duyarız. Adana yeşiloba ve Seyhan’da bulunan şubelerimiz sizleri Halil İbrahim bereketinde sofralarında ağırlayabilmek için can atıyor. Sadece restoranlarımızda değil evde servis alternatifimiz ile evinize de hizmet sağlıyoruz ayrıca toplu organizasyonlarınızda sizi zahmete sokmadan zirve lezzete taşıyacak markamız her daim yanınızda. Üç nesildir değişmeyen lezzet ve bitmeyen aşkımız ile sizlere daha iyi hizmet verebilmek için her gün kendimiz ile yarışıyoruz.
Adana en iyi mekanları
Adana en iyi mekanları demek kendini dünyaya ispatlamış lezzetler demektir. Nedeni ise lezzet başkenti olan güzel Adana’mızın dünya çapında yemekleri ile ün salmasıdır. Hal böyle olunca eğer aradığınız şey Adana en iyi mekanları ise diğer şehirlere nazaran beklenti her zaman çok daha fazladır. Sadece mekânın lüks ve ferah olması yeterli değildir. Sofraya konulan her lokmanın üst düzey kalitede olması gerekmektedir. Kullanılan ürünlerin yerli olması, kendi toprağımızda yetiştiği gibi organik yani hormonsuz ve ilaçsız olması gerekmektedir. Kullanılan hayvanların sağlıklı koşullar altında yetiştirilmesi, doğada yürümesi, ilaçla ve yem ile şişirilmemesi gerekmektedir. Kullanılan sebzelerin ise hormonsuz ve taze olması, meyvelerin ise ilaçsız verimli topraklarda yetişmiş olması gerekmektedir. Yani lezzet başkenti Adana’mızda seçkin bir restoran olmak kolay değildir. Üstelik bu şartlar henüz restorana gelmeden sağlanmalıdır devamında ise özveriyle çalışan birbirinden maharetli şefler ile en uygun marine yöntemleri ile kızgın ateşe giden etlerin yanı sıra temiz, hijyenik ve konforlu kullanım alanları ile göz dolduran salata ve mezeler ile etraf donatılmalıdır. Tüm bu koşulları otuz küsür yıldır sağlayan Fikr-et steak & kebap restoranları halkın popüler tercihi olmanın hakkını her dakika vermektedir.
Değişmeyen lezzeti ve her gün daha da kendini geliştiren konforlu kullanım alanları ile Adana en iyi mekanları arasında yer alan Fikr-et steak & kebap restoran zinciri şehrini en güzel temsil eden mekân olmaktan iftihar ediyor. Ücretsiz Wi-fi erişim noktaları, engelli sandalyeleri, otomobilinizi en rahat şekilde park etmek üzere otoparklarımız ve valelerimiz, bebek sandalyelerimiz, çocuklar için oyun alanlarımız ile sizlerin yemeklerin lezzetini en üst seviyede alabilmeniz için her detayı ayrı ayrı düşünüyoruz. Zengin menü yelpazemiz, birçok çeşit salata ve mezelerimiz parmak ısırtan tatlılarımız ve çeşit çeşit meşrubatlarımız ile bir restorandan çok daha fazlası olmakla birlikte güzel şehrimiz Adana’nın lezzet temsilcisi olmaktan gurur duyuyoruz. İster açık alan ister kapalı alan ister toplu organizasyon ister eve servis hizmetleri ile sizleri şaşkına çevirecek düzeyde ince düşünülmüş hizmet koşulları ile damak çatlatmaya devam ediyoruz. Her yıl festivallerin aranan tabağı olmak ve sizlerle buluşmak tarifsiz bir onur olmakla birlikte size daha iyi hizmet verebilmek için her dakika kendimiz ile yarışıyoruz. Üç nesildir süregelen lezzetlerimiz ve ilerleyen teknoloji hizmetlerimiz ile sizlere daha kaliteli hizmet verebilmek ile meşgul iken Adana’da parmakla gösterilen restoran olmak bizlerin onurlanmasına vesile oluyor. Gerek Adana halkı gerek Türk halkı gerekse turistler tarafından yani binlerce farklı damak tadına sahip insanlar tarafından zirvenin sorumluluğunu taşımak adına elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz.