Adana lezzet festivali - Adana en iyi mekanları

Adana en iyi mekanları demek dünya çapında onay almış mekân demektir. Nedeni ise güzel ve değerli şehrimiz Adana’nın yemek hususunda bir dünya markası olmasıdır. Farklı ülkeden ve kültürden pek çok insan her sene Adana’ya bu lezzetleri tatmak için ayak basar. Şehre iner inmez ilk beklenti elbette kebap ve şalgam içmektir. Gerek güzel ülkemiz Türkiye’mizin gerekse tüm Dünya’ nın ortak lezzeti olma sırrı yüz yıllar ötesine dayanmaktadır.



Adana lezzet festivali

Adana lezzet festivali her yıl düzenlenen ve farklı şehirlerden, ülkelerden gelen katılımcılarla renklenen bir festivaldir. Birçok şefin tabak yarıştırdığı katılımcıların her birine Adana lezzetlerini tatma fırsatı tanıyan bir kültür buluşmasıdır. İnsanlar var olduğu zamandan itibaren yemek içmek vazgeçilmez bir zorunluluktur. Zaman içerisinde farklı lezzetler insanlıkla birlikte büyüdü ve gelişti. Bunun sonucu olarak insanlar mutfaktaki becerilerini tanıtmak ve paylaşmak ihtiyacı hissetmeye başladı. Televizyonda birden fazla yemek programları festivaller şehirlerin tanıtım günleri bu ilkeyi ispatlar nitelikte. Adana ‘da bu yıl altıncısı düzenlenen lezzet festivali de kendini dünyaya tanıtmak konusunda kararlı durumda. Festivalde kullanılan malzemeler en uzak mesafe olarak 50 km’ den tedarik edilmekle birlikte tazeliği ve doğallığına oldukça dikkat ediliyor.

 Yerinde üretim, yerinde tüketim ilkesinin öncüsü olan Adana tarım ve hayvancılık konusunda ileri düzey seviyede. 40 üzerinde kadın üretici kooperatifi olan Adana festival boyunca kaynaklarının birçoğunu onlardan tedarik ediyor. Kullanılan malzemelerin de yüzde yüz geri dönüştürülebilir olmasına son derece dikkat ediyor. Sıfır atık hedefini benimseyen Adana lezzet festivali gastronomi ve turizmin vazgeçilmez bir parçası. Bu festivalin, Adana’nın en yerel ve geleneksel mutfak kültürünü dünyaya tanıtmak başlıca arzusu ve bu konuda oldukça başarılı.  Türkiye cumhuriyeti kültür ve turizm bakanlığının himayesinde Adana valiliğinin ev sahipliğinde gerçekleşen bu festivale uluslararası yıldız isimler katılmaktadır. Adana lezzet Festivali’nin göze çarpan tabaklarından biri de Fikr-et steak & kebap restoranlarıydı. Uzun yıllara dayanan tecrübesi, üç nesil boyunca süregelen lezzet sırrı ile festivalin yıldızı olmaya hak kazandı. 7 8 ve 9 Ekim tarihlerinde düzenlenen Adana lezzet festivaline katılım oldukça yoğun oldu. Dünya çapında ilgi gören bu festival nesillerdir süregelen lezzetleri temsil etmektedir. Fikr-et steak & kebap ailesi olarak farklı şehirlerden ve ülkelerden gelen katılımcıların ortak kararı olmaktan gurur duyuyoruz. Binlerce insan tarafından onaylanan kalitemiz ve lezzetimiz festival boyunca boy gösterdi. Adana Seyhan’da düzenlenen festivallerde birçok şefin tabağı sergilendi ve tam not alan Fikr-et steak & kebap ailesi Adana lezzet Festivali’nin yıldızlarından biri oldu. Bize bu gururu yaşatan siz değerli müşterilerimize her gün daha iyi hizmet verebilmek ve güzel şehrimiz Adana’yı en mükemmel şekilde temsil etmek adına kendimiz ile yarışıyoruz. Sizleri festivalde olduğu gibi kendi restoranlarımızda da ağırlamaktan mutluluk duyarız.

 

Adana en iyi mekanları

Adana en iyi mekanları demek dünya çapında onay almış mekân demektir. Nedeni ise güzel ve değerli şehrimiz Adana’nın yemek hususunda bir dünya markası olmasıdır. Farklı ülkeden ve kültürden pek çok insan her sene Adana’ya bu lezzetleri tatmak için ayak basar. Şehre iner inmez ilk beklenti elbette kebap ve şalgam içmektir. Gerek güzel ülkemiz Türkiye’mizin gerekse tüm Dünya’ nın ortak lezzeti olma sırrı yüz yıllar ötesine dayanmaktadır. Ete olan aşkı ile tanınan Adana yüzyıllardır sönmeyen ocakları ile tanınmaktadır. Doğal olarak buraya kadar gelip görmek isteyen insanların en çok soracağı soru Adana en iyi mekanlarıdır. İyi mekân demek sadece lüks restoran demek değildir.

Et olarak doğal besi hayvanlarının en iyi şartlarda beslenerek hijyenik ve uygun şartlar altında kesilmesi, doğal ve taze baharatlar ile çeşnilendirilmesi, güzelce dinlendirilmesi ve marine edilmesi sonrasında uygun kızgınlıkta ateş ile buluşması, sebzenin verimli ve sağlıklı toprakta yetişmesi, taze olması, bolca yıkanması, meyvenin ise doğal yetiştirilmesi yani hormon kullanılmaması gerekir. Tüm bu koşulların yanında çalışılan mutfakların temiz ve hijyenik olması son olarak restoranın bir müşterinin rahat olacağı kullanım şartları ile donatılmış olması gerekmektedir. Kısaca sizin sağlığınızı en az sizin kadar önemseyen bir işletme Adana’nın en iyi mekanlarından biri olma niteliğine sahip olmaya hak kazandı demektir. Bunun yanında lezzet olarak kıvam tutturmak hayli zordur. Tüm bu koşullar uygulansa dahi eğer yemek lezzetli değil ise o restoran kapanmaya mahkumdur. Yıllarını bu işe vermiş, ömrünü adamış olan şeflerin tarifine ulaşmak hayli zor. Eğer iyi mekân arayışında iseniz nesillerce popülerliğini yitirmemiş ve daha önce bahsettiğimiz niteliklerde yer aramakta fayda var diyebiliriz. Tüm bu koşullara sahip mekanlar arasında Fikr-et steak & kebap restoranlarını görebilmek su götürmez bir gerçektir. Üç nesil lezzetli tarifleri, zengin menü yelpazesi ve en kaliteli hizmet performansı ile Adana’nın iftiharı olan Fikr-et steak & kebap restoranları damak çatlatmaya devam ediyor. Başta yirmi kişilik kapasitesi ile bu işe gönül vermiş işletme bugün binlerce kişiyi ağırlayabilecek potansiyelde restoran zinciri ile halkın taşıdığı yerde, zirvede olmakla iftihar ediyor. Gerek Adana lezzet festivallerinde gerek Adana Yeşiloba mahallesi ve Adana huzurevleri mahallesinde bulunan restoranları ve gerekse de tek telefon ile eve servis hizmeti ile yanınızda olmaya devam ediyor. Adana’ya ayak bastığınız anda en iyi mekânda ve en iyi kalitede ağırlanmak istiyorsanız sizi aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Adana yemek nerede yenir?

Adana yemek nerede yenir? Adana ve yemek et ve tırnak gibidir. Her şehrin meşhur olduğu bir ürünü olmakla birlikte Adana yemekleri ile bilhassa kebapları ile meşhurdur. Her yıl farklı ülkelerden farklı insanlar bu yemekleri tadabilmek için onlarca hatta binlerce kilometre yol gelir ve lezzetli şehir Adana’mıza ayak bastığı anda dudaklarının arasından dökülen ilk soru şudur. Adana’da yemek nerede yenir? Bu sorunun altındaki emeği açacak olursak en iyi etlerle en iyi şekilde marine edilmiş, dinlendirilmiş ve satırla ince ince doğranarak elde edilmiş kıyma hamuru kızgın meşe ateşi ile nerede buluşur? En lezzetli şalgamın eşlik ettiği sofralar nerede kurulur? Cevabı ise herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Elbette cevap Fikr-et steak & kebap restoranlarıdır. Doğal besi hayvanlarının en özel kısımlarından tedarik edilen etler en doğal ve lezzetli baharatlar ile buluşup Himalaya tuzu ile dinlendiriliyor ve en uygun derece ateşte pişiriliyor.

Kebaptan hamburgere kuzu incikten çeşit çeşit tatlılara aradığınız her lezzet restoranlarımızda sizi bekliyor. Bunların yanı sıra humustan kaşarlı mantara, çeşit çeşit salata ve mezelere kısaca kendinizi saray sofrasında hissettirecek her detaya ulaşmak mümkün. Her yıl Adana lezzet festivallerinde halk tarafından en lezzetli bulunan tabaklara sahip olmaktan gurur duyuyoruz ve kendimizi sadece festivallerde değil evimizde yani restoranlarımızda hatta kendi evinizde bir telefon uzakta sergilemekten iftihar ediyoruz. Tam olarak üç nesildir kuş sütü eksik olmayan sofralarımız ile güzel şehrimiz Adana’yı temsil ettik. Hem kebap çeşitlerinde hem et yemeklerinde hem de hamburgerde parmak ısırtan lezzet olmak ve sizlere kaliteli hizmet vermek bizi mutlu ediyor. Eğer Adana’ ya gelmişseniz ve Adana yemek nerede yenir? Diye soru sormuşsanız cevap mutlaka Fikr-et steak & kebap olacaktır ve bizde Fikr-et ailesi olarak sizi ağırlamaktan onur duyarız. Tüm ürünlerimiz yerli olup günü birlik tedarik edilmektedir. Size daha iyi hizmet verebilmek için her gün kendimizle sıkı bir yarış halindeyiz ve bu sayede Adana’nın en seçkin restoranları arasında olmaktan iftihar ediyoruz.

 

loading image
loading image
loading image
loading image
loading image