Adana steak house Adana burger
Adana burger en iyi burgerdir. Bu iddiamızı şöyle ispatlayabiliriz. Yıllarca et yemekleri ile ünlü olan şehir elbette eti en iyi şekilde işleyen şehirdir. Adana steak house Adana’da bulunan herkesin her sokakta karşılaşacağı manzaradır. Güzel ülkemiz Türkiye’mizde bulunan her şehrin meşhur olduğu bir husus olmakla birlikte Adana yemekleri ile meşhurdur.
STEAK HOUSE
Steak House insanlığın var oluş tarihinden beri isim değiştirerek ama aynı mantıkta ilerleyen bir sektördür. Eski çağda insanların avlanmaya gitmeden evvel enerji için et yedikleri ispatlanmış bir gerçek. Bunun yanında avladıkları da yine hayvanlardan ibaretti. O günden bugüne değişen tek şey tarifler olsa da aranılan lezzet her zamanki gibi etten yanadır. Günümüzde milyonlarca tarife ulaşması mümkün olan et ve et ürünlerinin aynı zamanda milyonlarca farklı lezzeti vardır. Dünya çapında et yemekleri ile meşhur olan şehir Adana’dır. Güzel ülkemiz Türkiye’nin lezzet gururu olan Adana et sektöründe eşsiz bir konumdadır. Adana’yı et sektöründe bu denli başarılı yapan nedenlerden biri de yerli üretim yerli tüketim ilkesini benimsemesidir. Kendi çiftliklerinde doğal ortamda yetiştirdikleri besi hayvanlarının yaşamlarını doğal koşullarda ve sağlıkla devam ettirebilmesi hayati önem arz etmektedir. ‘İnsan yediğinden ibarettir’ felsefesini benimseyen Adana güzel ülkemiz Türkiye’yi en güzel şekilde temsil etmek için var gücüyle çalışıyor.
Adana steak house denilince akla ilk olarak elbette Fikr-et steak & kebap restoranları gelir. Besi hayvanlarını kendi çiftliklerinde yetiştiren Fikr-et steak & kebap restoranları yayladan sofraya en sağlıklı şekilde misafirlerini ağırlayabilmek için günün her saati alın teri dökmektedir. Kendi çiftliklerinde yetiştirilen besi hayvanları belirli bir vaziyete geldikten sonra kesimhanelere gönderilir. Son derece hijyenik ve sağlıklı şartlara sahip bu kesimhanelerde besi hayvanları en doğru şekilde kesilir. En sağlıklı dinlendirme şekli olan kuru dinlenme sistemi ile dinlendirilen bu hayvanlar en sağlıklı tuz olan Himalaya tuzu ile marine edilmektedir. Pamuk gibi olan etlerin son adresi Fikr-et steak & kebap restoranlarıdır. Burada ömrünü bu işe adamış ve üç nesildir süregelen özel tarif ve el lezzeti ile çalışan şefler tarafından marine edilir. Devamında ise meşe odunundan elde edilen ateşte uygun derecede pişirilir. Etin en güzel hali ile tanışacağınız Fikr-et steak & kebap restoranları damak tadınıza ve sağlığınıza en az sizin kadar değer veriyor. Onlarca çeşit kebaptan hamburgere zengin menü yelpazesi ile sizleri ete doyuracak olan bu restoran Adana’nın en seçkin steak house restoranlarından biridir. Üç nesildir damak çatlatan lezzetleri ve bitmeyen aşkı ile alın teri döken bu kurum güzel şehrimiz Adana’mızın lezzet temsilcisi olmaktan iftihar ediyor.
ADANA BURGER
Adana burger en iyi burgerdir. Bu iddiamızı şöyle ispatlayabiliriz. Yıllarca et yemekleri ile ünlü olan şehir elbette eti en iyi şekilde işleyen şehirdir. Hazır dondurulmuş et bulamazsınız mesela çünkü Adana halkı etin iyisinden anladığı için temkinlidir bu konuda. Elbette ki bu sözümüz her hamburgerci için geçerli değil. Hakiki Adana burgeri sayılı yerlerde en iyi haline bürünmüş şekilde bulabilirsiniz. Bu da yapılan işlere ehemmiyet verildiği için özenle meydana çıktığını göstermektedir. Adana burgeri hakkıyla yapan restoran Fikr-et steak & kebap restoran zinciridir. Yerli besi hayvanlarını kendi çiftliklerinde yetiştirir. Nedeni ise eti nasıl pişirdiğin kadar etin o aşamaya nasıl geldiği de önem arz eder.
Etin yumuşak olması için doğal ortamda yetişmiş olması çok önemlidir. Ahırlarda yem ile beslenen hayvanlar elbette sadece ettir. Ama biz lezzetli et sunuyoruz müşterilerimize en zor ve en kaliteli yöntemi tercih ediyoruz her zaman. Belirli bir yaşa gelen besi hayvanları buradan kesimhanelerimize gönderir. Elbette orada da kontrolü elden bırakmıyoruz. Türkiye’nin en temiz ve hijyenik olan kesimhanelerden biri olan kesimhanemizde etler hijyenik ve kontrollü şekilde kesilir. Kuru dinlenme sistemi ile dinlendirilen hayvanlar ağır ağır dinlenir bu da eti olabileceği en yumuşak hale getirir. Sonrasında üç nesildir bu işi yapan usta şeflerimi tarafından marine edilip ağır meşe odunu ateşinde pişirilir. Eğer gerçek bir Adana burger yemek istiyorsanız gitmeniz gereken adres Fikr- et steak house restoranlarıdır. Binlerce insanın favori yemeği olan hamburgerlerimizi denemediyseniz çok şey kaybettiniz demektir. Bu eşsiz deneyim fırsatını yakalamak için restoranlarımızda sizleri bekliyoruz.
ADANA STEAK HOUSE
Adana steak house Adana’da bulunan herkesin her sokakta karşılaşacağı manzaradır. Güzel ülkemiz Türkiye’mizde bulunan her şehrin meşhur olduğu bir husus olmakla birlikte Adana yemekleri ile meşhurdur. Yüzyıllardır güzel yemekleri ile Dünya’ya nam salmış olan Adana’ya ayak basan herkes ilk önce nerede yemek yiyebiliriz? Diye sormaktadır. Bilhassa et yemekleri ve kebapları ile ünlü Adana’da et konusundaki beklenti bu nedenden ötürü çok fazladır. Tüm dünyaya göz attığımız zaman en uzun süre ayakta durabilmeyi başarmış ve gücüne güç katan restoranların nesiller süren geçmişinin olduğunu gözlemleriz. Bu nedenden ötürü eğer iyi bir restoran arıyorsak sadece iyi yemek değil unutulmaz bir deneyim tecrübe etmek istiyorsak işini ehlinden öğrenmiş ve nesillerce üzerine katılan tecrübenin olmasına dikkat göstermek durumundayız. Özellikle de yüzyıllardır yemekleri ile anılan şehir Adana’da seçkin bir restoran olmak iyi değil mükemmel olmayı gerektirir. Bugün baktığımız zaman Adana’nın en seçkin steak house restoranı Fikr-et steak & kebap restoran zinciridir. Üç nesildir devam eden tecrübe ve el lezzeti ile Adana’nın gururu olan Fikr- et steak & kebap restoranları iyi değil mükemmel yemeği tatmanız için elinden gayreti göstermektedir. Etlerin serüveni söz konusu Fikr-et steak & kebap restoranları ise sadece restoranda başlamaz. En mükemmel sonuç için etleri kendi çiftliklerimizde yetiştiriyoruz. Doğal ortamlarında ilaçsız ve hormonsuz büyütülen besi hayvanları doğdukları andan itibaren dikkat ile ve özen ile büyütülmektedir. Burada temiz hava yayla çimenleri ve dağ suyu ile en katkısız ve doğal şekilde büyüyen hayvanlar belirli bir yaşa geldikten sonra yine kendimize ait olan ve Türkiye’nin parmakla gösterilecek kadar hijyenik, temiz, sağlıklı ortamında işinin ehli ustaların maharetli parmaklarında kesilir. Kuru dinlenme sistemi ile dinlendirilir. Kuru dinlenme sistemi etleri en sağlıklı dinlendirme yöntemidir. Kuru dinlenme sistemi ilk olarak 1920’li yıllarda Amerika’da uygulanan, etin dokusal ve tatsal açıdan daha aromatik lezzetle ve yumuşak bir yapıya sahip olmasını sağlayan bir sistemdir. Kuru dinlenme yapılırken ortamın nem oranı ve şartları oldukça önemlidir yoksa et faydalı olmaktan çıkar. Etin içindeki su miktarının azalmaması, etrafındaki yağın incelmemesi gerekmektedir. Her koşulu en ince detayına kadar hesaplayan Fikr – et ailesi size mükemmel hizmet verebilmek için her az alın teri döküyor. Burada kuru dinlenme sistemi ile yaşlandırılan etler restorana giderler.
Üç nesildir bu işle meşgul ve işini en mükemmel şekilde yapan şeflerimiz tarafından marine edilen etler meşe odunu ateşi ile pişirilmeye bırakılır. Etin içindeki su ve yağ kurumadan, tadını kaybetmek bir yana lezzetine lezzet katan etler ağır ağır pişer ve sofralarınıza doğru yol alır. Çeşit çeşit mezelerle taçlanan sofralar salatalar ile buluşur ve etler ile adeta dans eder. Eğer Adana steak yemek istiyorsanız iyiyi değil mükemmeli tatmak istiyorsanız kesinlikle bu tecrübeyi Fikr – et steak & kebap restoranlarında tecrübe etmelisiniz. Kullanılan sebzeleri dahi kendi tarlalarında yetiştiren Fikr – et steak & kebap restoran ailesi sizin en sağlıklı ve en lezzetli yemekleri yemeniz için elinde gelen gayreti sergilemektedir. Üç nesildir süregelen lezzetlerimiz ile yanınızda olmaktan gurur duyuyoruz. Adana Yeşiloba ve Seyhan’da bulunan iki şubemizde de sizleri en kısa sürede yanımızda görmekten mutluluk duyarız.













